thaise viscurry met noedels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise curry met witvis, sugarsnaps en rijstnoedels warmt de koude herfstavonden zeker op. Oh, en je zet hem binnen no-time op tafel!

Meer zin gekregen in de combinatie curry met vis? Probeer deze curry met zalm!

thaise viscurry met noedels

hoofdgerecht (4 personen)

200 g pad thai rijstnoedels*
60 ml arachide-olie
600 g stevige witte visfilets**
zonder graat, in plakken van 2 cm
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ bosje lente-ui, fijngesneden, groen
en wit gescheiden
1 bosje koriander, blaadjes geplukt,
steeltjes en wortels fijngesneden
60 ml Thaise rode currypasta
1 el Thaise vissaus
150 g sugarsnaps
375 ml kokosroom*
75 g gehakte pinda’s
taugé en limoenpartjes om te garneren

Stap 1
Laat de noedels 10 min. weken in heet water tot ze zacht zijn en laat ze uitlekken. Houd apart. Verhit intussen in een wok op hoog vuur 1 el olie.

Stap 2
Bestrooi de vis met zout en peper. Roerbak de helft van de vis 2 min. of tot deze lichtgekleurd is en schep op een bord. Bak zo ook de rest van de vis in een 1 el olie.

Stap 3
Verhit de rest van de olie in de wok en voeg dan de knoflook, het witte deel van de lente-ui en de steeltjes en wortels van de koriander toe. Roerbak 1-2 min. tot de groenten zacht zijn.

Stap 5
Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min. tot het gaat geuren en voeg dan de vissaus, sugarsnaps en 60 ml water toe. Kook nog 2 min. of tot de saus iets is gereduceerd.

Stap 6
Voeg de vis toe met de kokosroom en de rest van de lente-ui, schep alles door elkaar en verhit tot de vis goed warm is. Verdeel de noedels over 4 kommen en schep er de viscurry op. Garneer met korianderblad, gehakte pinda’s, taugé en limoenpartjes en serveer direct.

* Rijstnoedels en kokosroom zijn bij toko’s, natuurwinkels en sommige supermarkten te koop.
** Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KRISTINE DURAN-THIESSEN BEWERKING DOSIA BREWER

thaise-viscurry-delicious