nr.1 foodmagazine

maïs- & karnemelkcornbread

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Cornbread heeft een cakeachtige structuur. Je krijgt het  regelmatig als bijgerecht in Amerikaanse restaurants. Vaak heeft het een lichte kaassmaak. Samen met het zoete van de mais is dat een heerlijke combinatie.

Hier een lijstje van de lekkerste latijns-amerikaanse restaurants waar je zéker cornbread op de kaart zult tegenkomen!

maïs- & karnemelkcornbread

bijgerecht (45 mini muffins, voor 8-10 personen) | v

180 g patentbloem
150 g gele polenta
80 g lichtbruine basterdsuiker
10 g bakpoeder
4 g baking soda
4 g zeezout
240 g zoete (bio)maïskorrels (340 g pot uitgelekt)
240 ml karnemelk
2 eieren
125 g boter, gesmolten ook nodig: muffinvorm voor mini-muffins, licht ingeolied

Stap 1
Verhit de oven voor op 190°C. Meng patentbloem, polenta, basterdsuiker, bakpoeder, baking soda en zout in een grote kom.

Stap 2
Meng in een andere kom de maïs korrels, karnemelk en eieren, klop los. Klop beide mengsels voorzichtig door elkaar, klop niet te lang. Roer de boter erdoor (zorg dat de boter warm, maar niet heet meer is).

Stap 3
Schep met een ijslepel of kleine pollepel wat beslag in de holtes van de muffinvorm. Bak ze 15-20 min.

Stap 4
Check of ze gaar zijn door een cocktailprikker erin te steken, als die er schoon uit komt, zijn ze gaar. Laat even afkoelen en haal de muffins uit de vormpjes.

Laat verder afkoelen. Serveer evt. met honingboter: roer 1 el honing door 3 el zachte (gezouten) boter.

Bereiden ± 15-20 min. / oven 15-20 min.

PRODUCTIE MERIJN TOL RECEPTEN BRANDON WOODRUFF / PENDERGAST FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS

cornbread- delicious