citroen-passievruchtcake

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze heerlijk frisse cake met citroen & passievrucht is lekker smeuïg. Bovendien is hij glutenvrij en gezoet met kokosbloesemsuiker. Zéker het proberen waard.

Nog meer zin in gezond zoet? Bak deze heerlijke courgettecake!

citroen-passievruchtcake

Gebak (12 personen)

215 g boekweitmeel*
2 el kokosmeel*
30 g amandelmeel*
60 g kokosbloesemsuiker + 50 g extra
2 tl (glutenvrij) bakpoeder **
½ tl zuiveringszout *
25 g geraspte kokos*
270 ml light kokosmelk*
70 ml gesmolten kokosolie*
2 eieren
rasp en sap van 2 (bio)citroenen
4 passievruchten
1 el water
ook nodig: bakpapier, broodvorm van ± 9×21 cm, ingevet

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier, laat een deel van het papier over de randen hangen.

Stap 2
Meng het boekweit- , kokos- en amandelmeel, 60 g suiker, het bakpoeder, zuiveringszout en 15 g geraspte kokos in een kom. Maak een kuiltje in het midden.

Stap 3
Roer met een garde de kokosmelk, olie, eieren, rasp en sap van 1 citroen en de pulp van 1½ passievrucht in een kan. Schenk alles in het kuiltje en meng alles vanuit het middendoor elkaar.

Stap 4
Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de rest van de kokos.

Stap 5
Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven of tot een erin gestoken prikker er schoon uitkomt. Prik de warme cake overal in met de prikker.

Stap 6
Roer de pulp van 1½ passievrucht door een zeef in een pan en druk er zoveel mogelijk sap uit. Gooi de pitjes weg. Voeg het water, de overige citroenrasp en het -sap en 50 g suiker toe. Kook, al roerend, op middelhoog vuur tot de suiker oplost. Zet het vuur laag en laat 3 min. zachtjes koken tot een siroop. Schenk de helft van de siroop over de cake.

Stap 7
Laat de cake 45-50 min. in de vorm afkoelen. Roer het overige passievruchtenpulp door de rest van de siroop en laat nog 1 min. op laag vuur koken tot het iets dikker is geworden. Laat afkoelen. Besprenkel de cake met de siroop.

* Boekweitmeel en light kokosmelk koop je bij de supermarkt of natuurwinkel. Kokosmeel, geraspte kokos, amandelmeel en
kokosolie online of bij de natuurwinkel.
** Check op de verpakking of het glutenvrij is.

Bereiden ± 25 min. / afkoelen ± 50 min. / oven ± 45 min.

RECEPTEN KERRIE RAY FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING DOSIA BREWER

Citroen-passievruchtcake-delicious