nr.1 foodmagazine

Thüringer spitzbuben

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ooit in een Duitse Konditorei geweest? Dan weet je precies hoe gek ze daar zijn op zoet! Taart, cake en héél veel lekkere koekjes. Deze Thüringer spitzbuben bijvoorbeeld. Spitzbuben is eigenlijk niet te vertalen. Als boefjes misschien. Boefige Duitse koekjes dus.

Nog meer lekker Duits zoet bakken? Maak deze prachtige maanzaadcake

thüringer spitzbuben

koekjes (± 20 koekjes)

125 g zachte boter
100 g suiker
125 g amandelmeel
1 el cacaopoeder, gezeefd
1 zakje vanillesuiker
2 tl kaneel
½ tl bakpoeder, gezeefd
125 g bloem, gezeefd

garnering
1 eierdooier, losgeroerd met ½ el water
20 hele amandelen

Stap 1
Klop de boter met de suiker in 5-8 min. romig. Meng de rest van de ingrediënten erdoor en vorm van het deeg een rol. Verpak de rol in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd telkens ± 25 g van het deeg en vorm er ovale bolletjes van. Bestrijk de bovenkant met wat eierdooier en steek er een amandel in. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15 min. gaar. Laat op de bakplaat afkoelen.

Bereiden ± 30 min. / koelen ± 2 uur / oven ± 15 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER (COOKIECOMPANION) FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

lebkuchen - delicious