Courgetterolletjes met Beemster Geitenkaas, ricotta en pangrattato

Dol op courgette en Beemster geitenkaas? Met maar 4 ingrediënten en wat kruiden uit je voorraadkast maak je overheerlijke courgetterolletjes in een krokant jasje. Serveer als voorgerecht of hapje.

Probeer ook eens de polentafrieten met zongedroogde tomatenketchup, verrukkelijk! 

Courgetterolletjes met Beemster Geitenkaas, ricotta en pangrattato

voorgerecht (4 personen) | vegetarisch

2 kleine courgettes
175 g ricotta
naaldjes van 1 takje rozemarijn,  fijngesneden + extra om te versieren
snufje gemalen chilivlokken
1 ciabattina, in stukken
40 ml olijfolie + extra om te bedruppelen
1 flinke teen knoflook , fijngesneden
250 g Beemster geitenkaas,  + eventueel extra voor erover

Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd met een kaasschaaf  of dunschiller in de lengte dunne soepele plakken van de courgette. Gebruik het middengedeelte met de zaadjes niet.  Meng de ricotta met de fijngesneden rozemarijn en een snuf gemalen chilivlokken(of meer naar smaak). Houd apart.

Stap 2
Maal in de keukenmachine voor de pangrattato het brood tot grove kruimels. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kruimels met eventueel nog wat chilivlokken en peper en zout naar smaak in  ± 4 min. lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak nog ± 2 min. mee.

Stap 3
Snijd de Beemster Geitenkaas in plakken die iets kleiner zijn dan de courgetteplakken. Beleg elke courgettereep met een reep Beemster Geitenkaas. Leg aan 1 kant van elke courgettereep een flinke theelepel van het ricottamengsel en bestrooi de hele reep met wat pangrattato. Begin met de kant van de ricotta, rol op en zet in een ovenschaal.

Stap 4
Bedruppel met wat olie en bak  ± 20 min. in het midden van de oven tot de courgette gaar is en de kaas gesmolten is.  Bestrooi met wat extra pan grattato en wat extra in stukjes gescheurde kaas en versier met wat extra rozemarijn.

bereiden ±  25 min.  / oven ± 20 min

BEKIJK OOK DE VIDEO: 

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI

Courgetterolletjes-delicious