lamsvlees met yoghurt en groentesalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aardappels, vlees en groente? Ja zeker! In dit recept vind je de moderne variant: vlees met seizoensgroenten, overheerlijk en snel klaar.

Nog meer koken met lamsvlees? Maak dit recept met quinoa, harissa en worteltjes!

lamsvlees met yoghurt en groentesalade

hoofdgerecht (4 personen)

750 g ontbeende lamsschouder, in blokjes van 2 cm
1 tl sumak
1 tl gemalen komijn
4 el appelciderazijn
4 el extra vergine olijfolie
1 grote teen knoflook, geperst
1 grote rauwe biet, geschild, grof geraspt
2 wortels, grof geraspt
200 g spinazieblaadjes, geblancheerd, koud afgespoeld, droog gedept
1 el granaatappelmelasse
500 ml Griekse yoghurt
½ bos munt, blaadjes afgeplukt, fijngesneden (of evt. muntcress)
ook nodig: 8 metalen spiesen of 8 geweekte houten satéstokjes

Stap 1
Schep het vlees in een kom om met de sumak, komijn en wat zout en peper. Rijg ze aan spiesjes en bewaar bij kamertemperatuur terwijl je de salade maakt.

Stap 2
Klop in een kleine kom de azijn en olie met de knoflook en wat zout en peper tot een vinaigrette.

Stap 3
Schep de biet, wortel en spinazie in drie afzonderlijke kommen en verdeel de vinaigrette hierover. Laat alles ± 5 min. intrekken.

Stap 4
Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Gril de spiesen rondom in ± 8 min. rosé of iets langer voor meer doorbakken vlees. Bestrijk met granaat appelmelasse.

Stap 5
Breng de yoghurt op smaak met zout en peper en schep op de borden. Bestrooi met de munt en verdeel de groenten erover. Serveer met de spiesen (en garneer evt. met de cress).

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

lamsvlees-yoghurt-delicious