nr.1 foodmagazine

Bloemkoolrisotto met Beemster kaaskletskop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met een goed bord risotto maak je bijna iedereen blij. Hoe dat komt? Simpel: zo’n kom vol met comfort food geeft je een goed gevoel. Deze bloemkoolrisotto met knapperige kaaskletskop van Beemster kaas is perfect om op de bank op te eten. Favoriete serie erbij, een zacht dekentje… Eh, mogen we nog een bord?

Gek op kaas? Doe ook mee aan de winactie en maak kans op het Beemster & Chill kookboek!

Bloemkoolrisotto met Beemster kaaskletskop

Hoofdgerecht (2 personen) 

75 g Beemster Belegen
1 ui
1 teen knoflook
30 g ongezouten roomboter
150 g risottorijst
50 ml witte wijn
600 ml hete kippenbouillon (of groentebouillon)
250 g bloemkoolrijst
1 el fijngesneden bladselderij
50 g semi-gedroogde tomaatjes

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rasp de kaas. Maak van de helft van de kaas 4 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de porties zit. Bak de kletskoppen in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en krokant. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Stap 2
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

Stap 3
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Voeg na ca. 15 min. de bloemkoolrijst toe en verwarm nog 5 min. mee. Zet het vuur uit en schep de rest van de kaas, de rest van de boter en de bladselderij erdoor.

Stap 4
Schep de risotto in diepe kommen, verdeel de tomaten erover en steek de kaaskletskoppen in de risotto. Serveer direct.

Bereiden 35 min.

Serveertip: Voor een kaaskletskop heb je maar één ding nodig: kaas. Ook handig als er ineens iemand voor de deur staat.

Wijntip: Romige smaken en een pittige kaaskletskop, dan heb je een witte wijn met pit nodig. Een lekkere Chileense houtgerijpte Chardonnay bijvoorbeeld.

Bekijk ook de video:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

BRON, BEELD & VIDEO BEEMSTER KAAS