orzosalade met romanesco en radijsbladpesto

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Orzo of riso is een pasta die op rijstkorreltjes lijkt. Orzo betekent in het Italiaans gerst, riso is rijst. Deze pasta soort leent zich ideaal voor risotto! Wij serveren hem met romanesco en huisgemaakte pesto van radijs. 

Gek op risotto? Hier vind je onze top 3 risotto recepten!

orzosalade met romanesco en radijsbladpesto

hoofdgerecht (4 personen) | v

250 g orzo of riso*
300 g romanescoroosjes
1 bos radijsjes, schoongemaakt
1 teen knoflook
1 el pijnboompitten
6 el olijfolie extra vierge
3 el parmezaanse kaas
1 kleine rode ui, in halve ringen
50 g zwarte olijven, in ringetjes
175 g geitenkaas, in stukjes
2 el verse oreganoblaadjes

Stap 1
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2
Kook intussen de romanescoroosjes in 5-6 min. beetgaar.

Stap 3
Snijd het radijsblad van de bos radijsjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.

Stap 4
Pureer voor de pesto het radijsblad met de knoflook, pijnboompitten en olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper.

Stap 5
Giet de orzo en de romanescoroosjes af. Spoel ze onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.

Stap 6
Schep de pesto door de orzo. Schep de romanesco, ui, olijven en geitenkaas erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper en schep op een schaal. Bestrooi met de oreganoblaadjes.

* Een kleine pastasoort. Te koop bij mediterrane winkels, in de ruim gesorteerde supermarkten of online.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER

orzosalade-pesto-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze