nr.1 foodmagazine

saté van gemarineerd en geroosterd buikspek

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mister Kitchen proeft Zuid-Korea: van kimchi salades tot buikspek en alles wat er tussen in zit. Buikspek is ideaal vlees voor op de bbq. Maar ook in een grillpan rooster je het lekker krokant. En zó vol van smaak, heerlijk!

saté van gemarineerd en geroosterd buikspek

hoofdgerecht (4-6 personen)

1 biologische peer
½ ui
2 teentjes knoflook
stukje verse gember van ± 2 cm
1 el sojasaus
2 el bruine suiker
1 el sesamolie
3 el gochujang*
1 lente-ui, in dunne ringen
500 g buikspek zonder zwoerd (rechthoekig stuk van ± 5×10 cm), in plakken van 1 cm
paar slablaadjes, lollo verde of lollo rosso
1 groene chilipeper, in ringetjes
ook nodig: houten satéstokjes (in water geweekt als je de bbq gebruikt)

Stap 1
Doe de (hele) peer, ui, knoflook, gember, sojasaus, bruine suiker, sesamolie en gochujang in de blender of keukenmachine. Mix tot puree en meng met de lente-ui. Meng in een kom met de stukken buikspek. Laat afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast staan.

Stap 2
Rooster tot krokant op de bbq of in een grillpan, in 15-20 min. Serveer in een slablad met groene peper en ssamjang erbij.

* Gochujang is Koreaanse chilipasta. Ssamjang is sojabonenpasta. Te koop van Chung Jung One bij Albert Heijn.

Bereiden ± 15 min. / marineren ± 30 min. / bbq of grillpan ± 20 min.

RECEPTEN, TEKST EN BEREIDING MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR PRODUCTIE MERIJN TOL 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

buikspek-saté-delicious