nr.1 foodmagazine

fantastische falafel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In Egypte, waar het waarschijnlijk oorspronkelijk vandaan komt, kun je op elke straathoek perfecte falafal kopen. Ook in Israël, Libanon, Palestina, Syrië en Jordanië hoef je nooit ver te lopen voor zo’n lekker balletje met knapperige korst en fluffy binnenkant.

Zin om te koken met falafel? Maak deze spicy falafelspiesjes met harissayoghurt!

De basis van falafel bestaat uit peulvruchten. Dat kunnen gedroogde kikkererwten of gedroogde tuinbonen zijn of een mix daarvan. Week 300 g bonen 1 nacht in ruim water, maar kook ze niet. Falafal van gekookte bonen valt bij het bakken uit elkaar.

Maal driekwart van de bonen glad in de keukenmachine. Doe er 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, ¼ tl kaneel, ¼ tl gemberpoeder, ¼ tl piment, ¼ tl nootmuskaat, een snuf cayennepeper, 4 grof gesneden bosuien en 4 grof gesneden knoflooktenen bij en draai tot alles goed gemengd is.

Doe de rest van de bonen, blaadjes van 1 bosje koriander en 1 bosje platte peterselie erbij en druk even op de pulseknop. Het mengsel moet een beetje grof blijven. maltakiss escort Kneed er ½ tl bakpoeder door en laat afgedekt ± 30 min. in de koelkast rusten. Draai er balletjes van ± 5 cm Ø en druk ze iets plat.

Verwarm ruim olie in een (frituur)pan tot 180°C. Frituur de falafel in gedeelten bruin en knapperig in een paar minuten. Serveer met platbrood, tahini en salade.

PRODUCTIE EN TEKST CULINAIRE REDACTIE DELICIOUS BEELD iSTOCK.

Falafel - delicious