nr.1 foodmagazine

cider-granaatappelcocktail

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Cider: vaak bestempeld als een biersoort, terwijl het meer weg heeft van wijn. Eigenlijk wordt het op dezelfde manier gemaakt, maar dan van appels. Deze cider-granaatappelcocktail is een heerlijke frisse dorstlesser! 

Meer weten over cider? Lees hier alles over dit zomerdrankje!

cider-granaatappelcocktail

drankje (8 personen)

750 ml droge appelcider
250 ml wodka
zest van 1 (bio)citroen
pitjes van 2 granaatappels
1 bosje munt, in plukjes

suikersiroop
440 g fijne kristalsuiker
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
ook nodig: goed schoongemaakte en gesteriliseerde fles van 500 ml

Stap 1
Verwarm voor de suikersiroop de suiker met 500 ml water en het vanillestokje en -zaadjes in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Roer 2-3 min. tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Doe de suikersiroop in de fles. Je kunt hem 4 weken bewaren in de koelkast.

Stap 2
Vul voor de cocktails een kan voor de helft met ijsblokjes. Voeg de cider, wodka, citroen, de helft van de granaatappelpitten en de helft van de munt toe en schenk hierbij 165 ml van de suikersiroop.

Stap 3
Roer en schenk in de glazen. Serveer met de resterende granaatappelpitten en munt.

Bereiden ± 10 min. / afkoelen ± 1 uur.

RECEPTEN EN BEREIDING MARTIN BOETZ FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

granaatappelcocktail-delicious