10x risotto voor elk seizoen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met een goed bord risotto maak je bijna iedereen blij. Hoe dat komt? Simpel: zo’n kom met romige rijst, zacht gesmoorde groenten en de nodige parmezaan geeft troost. En ja, misschien zelfs een beetje liefde – elk seizoen weer. Wij hebben de lekkerste recepten voor je uitgekozen en laten je de veelzijdigheid van risotto zien.

Lente

Vega risotto met basilicum en geroosterde groentenrisotto met basilicum geroosterde groenten - delicious
Wil je écht lekker vega eten? Met dit risotto-recept wíl je niet meer anders. Heerlijk romig door de mascarpone en bomvol smaak door de geroosterde groenten en Parmezaanse kaas.

Risotto verde met gorgonzola dolce
risotto gorgonzola-delicious
Een bellissimo gerecht, deze risotto verde! Yolanda van der Jagt maakte dit recept voor de hele familie. Een echte topper uit de categorie comfort food.

Zomer

Risotto met prei en mosselen
risotto met mossellen - delicious
Janneke Philippi kookt het liefst zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Zo ook met mosselen. Als die op dit moment niet in het seizoen zijn, ga je lekker voor Hollandse garnalen!

Risotto met tuinbonen, krab en munt
risotto met tuinbonen - delicious
Risotto met tuinbonen en krab is een Italiaans gerecht van chef-kok Matt Moran. Matt is dol op Italië. Uitgangspunt voor al zijn gerechten: écht goede ingrediënten. Weinig in aantal, maar van superieure kwaliteit.

Risotto met garnalen en kokosmelk
risotto-garnalen-delicious
Om te genieten deze risotto met garnalen. Romige risotto, heerlijke garnalen en een smaakvolle korianderpesto erbij. Deze risotto staat ook nog eens binnen 25 min. op tafel!

Herfst

Cannellinirisotto met rucola en saucijscannellinirisotto met rucola en saucijs
Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. En: hij staat ook nog een binnen een halfuur op tafel!

Paddenstoelenrisotto met pancetta en waterkers
paddenstoelenrisotto-delicious
Risotto zoals bijna iedereen ‘m lekker vindt: met sjalotten, gemengde paddenstoelen en natuurlijk heel veel Parmezaanse kaas.

Winter

Risotto met cavolo nero en paddenstoelen
risotto-cavolanero-deliciousmagazine
Zo’n heerlijk Italiaans gerecht, risotto met cavolo nero en paddenstoelen, gaat er bij iedereen wel in. Roer er op het laatst crème fraîche door en royaal pecorino, dan word je risotto nóg lekkerder!

Risotto met boerenkool, taleggio en citroenpangrattato


Dit noemen we nog eens perfecte winterkost: smeuïge risotto met boerenkool en pittige taleggio. Boerenkool niet meer in het seizoen? Vervang ‘m dan voor raapstelen, rucola of veldsla die je er op ’t laatst rauw doorheen roert. De taleggio kan je vervangen voor een zachtere kaas zoals mozzarella of zachte brie.

Risotto met radicchio, spek en gorgonzola
risotto-radicchio-delicious
Een risotto is altijd goed. Deze versie met radicchio, spek en gorgonzola krijgt een bijzondere twist door de radicchio en gorgonzola. Bonuspunten: hij staat met een halfuur op tafel!

paddenstoelenrisotto met pancetta | delicious