nr.1 foodmagazine

witte gazpacho

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze witte gazpacho maakt Yvette regelmatig: ‘Dit is een vast recept op mijn repertoire. Ik maak het steeds een beetje anders: soms met meer druiven, dan met meer komkommer of brood. Dit is het perfecte koelkast-opmaak-recept.’

Fan van Yvette? Maak deze wortels met harissa-citroenyoghurtdip!

witte gazpacho

voor- of lunchgerecht (4-6 personen) | v

100 ml groentebouillon
1 dik sneetje wit brood, zonder korst
1 teentje knoflook, uit de pers
½ trosje pitloze groene druiven
1 komkommer, geschild en zonder zaadlijsten, klein gesneden
50 g gerookte amandelen
125 g slagroom 125
ml yoghurt
2-3 el wittewijnazijn
50 ml olijfolie extra vergine
ook nodig: blender of keukenmachine

Giet de bouillon in een diep bord en week het brood er ± 5 min. in. Doe het natte brood in de blender. Voeg de knoflook, druiven, komkommer en amandelen toe. Maal alles mooi glad, dit duurt even, dus maal goed door. Giet de slagroom, yoghurt en azijn er al mixend bij. Giet op het laatst de olijfolie er langzaam bij. Breng de soep pas op smaak met zout en peper als alle ingrediënten volledig zijn gemengd. Zet dan nog even in de koelkast, zeg 1 uurtje, om helemaal koud te laten worden.

Bereiden ± 20 min. / koelen ± 1 uur.

RECEPTEN, STYLING, ILLUSTRATIES EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN BEWERKING DOSIA BREWER

 

witte-gazpacho-delicious