No waste koken doe je zó

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een beroemd gerecht uit Rijnland-Palts is Saumagen, gevulde varkensmaag. Vroeger werd dit gegeten zodat er geen enkel deel van het dier verspild werd. Tegenwoordig kun je het eten als streetfood, maar ook in goeie restaurants zie je deze delicatessen steeds vaker terug.

Eten weggooien hoeft dus echt niet meer. Er zijn tal van ideeën hoe je no waste kookt: No waste koken is zoveel mogelijk gebruiken en zo min mogelijk verspillen van een ingrediënt. Een spannende uitdaging om lekker mee te koken. Van kliekjes en restjes kunnen namelijk veel lekkere dingen worden gemaakt. Kijk maar.

meer over Rijnland-Palts
– Niets ten nadele van Duits bier natuurlijk, maar wist je dat in Rijnland-Palts het allergrootste wijnfestival ter wereld wordt georganiseerd?
– Voor wijnliefhebbers is er ook de Pfalz: een wandelroute inclusief een wijnproeverij.

Klik op de afbeelding voor het recept

aardappels in tijm-zoutkorst
aardappels zoutkorst - delicious

dashi met broccolistronk en tempuraroosjes
dashi

wortelgranita met loofsiroop
wortelgranita - delicious

gestoofde jonge tuinbonen met tuinkruiden en sinaasappel

gepofte meiraap met loof en pompoenpit-koriandertapenade
meiraap - delicious

Meer over culinair Duitsland vind je hier!

In Duitsland is Saumagen verkrijgbaar in veel variaties: afhankelijk van het seizoen wordt het geserveerd met bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood of truffelsaus. Meer weten? Bekijk de video hieronder.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN BEWERKING DOSIA BREWER

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze