gestoofde jonge tuinbonen met tuinkruiden en sinaasappel

Boterzachte hele tuinbonen met een rijke, spicy smaak van sinaasappel en chilipeper. Op de markt of bij mediterrane winkels kun je makkelijk even door de krat met tuinbonen gaan om de allerkleinste, jonge zachte bonen uit te zoeken. Zonder stugge draden zijn ze zo zacht dat je ze makkelijk in zijn geheel, met peul en al, kunt eten.

gestoofde jonge tuinbonen met tuinkruiden en sinaasappel

hoofdgerecht (4 personen) | v

750 g jonge malse tuinbonen in de peul, gewassen
5 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 tak rozemarijn
5 takjes bonenkruid
2 blikken cherrytomaatjes (à 400 g)
1 (bio)sinaasappel
gedroogde chilivlokken, naar smaak
125 g bocconcini (mini-mozzarella)
½ bosje kervel, fijngesneden
zuurdesembrood, voor erbij

Stap 1
Snijd de harde uiteinden van de tuinbonen. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de knoflook toe en bak goudgeel. Voeg de kruiden toe en bak heel even mee. Roer de tomaat erdoor en kook ± 5 min. Voeg de tuinbonen toe.

Stap 2
Snijd met een scherp mesje vier dunne stukjes schil van de sinaasappel. Strooi er naar smaak chilivlokken over en voeg de sinaasappelschilletjes toe.

Stap 3
Voeg 4 el water toe en breng op smaak met zout. Leg een deksel op de pan, breng het tuin- bonenmengsel op laag vuur aan de kook en stoof in ± 20-25 min. gaar.

Stap 4
Verwijder de kruiden voor het serveren. Verdeel de bocconcino en kervel erover en serveer met zuurdesembrood.

Bereiden ± 40 min.

RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN BEWERKING DOSIA BREWER, MINTA NICOLAï

tuinbonen no waste - delicious