nr.1 foodmagazine

chai-courgettecake

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Specerijen in plaats van suiker, boekweitmeel in plaats van bloem en notenolie in plaats van boter… Bakken zonder suiker, gluten en zuivel is het proberen waard. Proef de smaken van deze heerlijke chai-courgettecake maar!

Nog meer zin in gezond zoet? Maak deze ricotta-perentorta!

chai-courgettecake

gebak (8 personen)

60 ml notenolie, zoals bijv. amandelolie
80 ml honing + extra voor eroverheen
de inhoud van 1 zakje chaithee
120 g boekweitmeel*
50 g amandelmeel*
35 g kokosmeel*
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen gember
½ tl gemalen kardemom
¼ tl gemalen kruidnagel
3 eieren, losgeklopt
1 grote courgette (240 g), grof geraspt
1 granny smith appel (200 g), geraspt
1 el geschaafde amandelen
2 tl pepitapitten
ook nodig: bakpapier, broodvorm met bodem van ± 9×21 cm, ingevet

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Doe de olie, honing en thee in een steelpan op laag vuur. Verhit, al roerende, 3 min. tot alles glad is. Zet weg om iets af te laten koelen.

Stap 2
Meng intussen het boekweit-, amandel- en kokosmeel, bakpoeder, kaneel, gember, kardemom en kruidnagel in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Voeg het oliemengsel, eieren, courgette en appel toe in het kuiltje en roer alles vanuit het midden door elkaar.

Stap 3
Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant met de achterkant van een lepel glad. Bestrooi met de geschaafde amandelen en pepitapitten en bak 50-55 min. in de voorverwarmde oven of tot een erin gestoken prikker er schoon uitkomt. Bank Hacking Software, Bank Hacking Tools, Bank Account Hacking Software, Hacked Bank Account Details, How To Hack A Bank Account, Bank Hacking Forum, Russian Hackers Forum, Bank Transfer Hacker, Legit Bank Transfer Hacker, Bank Transfer Hackers Forum, Bank Hack Add Unlimited Money, GET INSTANT FUNDING FOR YOUR BUSINESS FROM BANK HACKERS AND BUY UNLIMITED MONEY TRANSFER FROM RUSSIAN HACKERS OVER $20 MILLION. Bank Loans For Bad Credit, Startup Business Loans, Bank Loans Online, Bank Loans Chase Bank, Loans For Students, Bank Loans For Cars, Bank Loans Interest Rate, Bank Loans For Homes, Bank Loans Coronavirus, Bank Loans For Businesses, Bank Loans For Startups, Bank Loans For Start Up Business, Student Bank Loans.

Stap 4
Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm. Stort de cake dan op een taartrooster en laat helemaal afkoelen. Bedruppel voor het serveren nog met wat extra honing

** Boekweitbloem koop je bij supermarkten of natuurwinkels. Amandelmeel en kokosmeel koop je bij goed gesorteerde supermarkten, natuurwinkels of online.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 55 min.

RECEPTEN KATRINA WOODMAN, FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS, STYLING BHAVANI KONINGS, BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING DOSIA BREWER

chai-courgettecake - delicious