3 ideeën om te koken met donker bier

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het is de tijd van jaar voor bruin bier. Lekker in je glas, maar óók om mee te koken. Hierbij 3 ideeën om herfstig, donker bier te verwerken in je gerechten. Wát een smaakmaker! 

Idee 1: fondue

Een flink zuurdesembrood, je lievelingskaas en een paar ingrediënten uit je voorraadkast. Veel meer dan dat plus een flesje bier heb je niet nodig om een hemelse fondue op tafel te zetten. Vervang in een fonduerecept de wijn of kirsch door bier en pas je specerijen erop aan. Wij denken aan paprika, mosterd, cayenne en chili.

Proberen: onze kaasfondue met emmenthaler en beaufort 

fondue

Idee 2: krokant gefrituurde vis

 Vind een mooie moot witvis en haal hem door een smaakvol beslag met bier, bloem en baksoda. Het bier geeft het beslag een gouden kleur de suikers karamelliseren en maakt het samen met de baksoda luchtig. Crispy goodness!

bruin bier

Idee 3: stoofpot

Bier maakt vrienden met vrijwel elke winterstoofschotel. Vooral bij lam. Rangschik je aangefruite groenten en aangebraden vlees in de pan en giet er bouilllon en bier over. Langzaam, heel langzaam zal het vocht veranderen in een saus die je gulzig met zacht brood wilt opdeppen. Het duurt een paar uur, maar dat is het zeker waard! Deze Vlaamse stoofpot met bier is ook een aanrader. 

gehaktballen in Belgische biersaus

gehaktballen in Belgische biersaus