3x heerlijke stoofgerechten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Denk je aan een winterse maaltijd, dan denk je aan een heerlijke stoofschotel. Voor het lekkerste resultaat laat je het lekker lang sudderen. Hieronder drie heerlijke variaties, tast toe!

En toe? Stoofpeertjes natuurlijk!

stoof van octopus - delicious

stoof van octopus

Maak deze stoof van octopus in een grote braadpan en proef het vlees regelmatig. Het moet boterzacht zijn en te lang stoven maakt octopus juist taai! Yvette van Boven maakt er polenta bij, maar de octopusstoof is ook erg lekker met gekookte of gestoomde nieuwe aardappeltjes.

>> naar het recept

gestoofde savooiekool

gestoofde kruidige savooiekool

Op een kille dag is zo’n kruidige, ‘pot roasted’ savooiekool echt heerlijk! Gestoofd als draadjesvlees, met laurier, spekjes en fijngesneden bleekselderij en wortel. Extra lekker met een flinke schep fluweelzachte aardappel-pastinaakpuree erbij. Liever een vega versie? Voeg dan gehakte kastanjes toe i.p.v. het rookspek.


Savooie-fan? Maak ook deze gevulde kool met lamsgehakt.

>> naar het recept

gestoofde ossenstaart met polenta en gestoofde radicchio

Dit is echt feesteten: samen delen en plukken van zacht ossenstaart die uren is gestoofd, met zijdezachte polenta en zoetzure radicchio. 

>> naar het recept