nr.1 foodmagazine

geroosterde bloemkool met karbonade en nootmuskaat-tijmjus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bloemkool roosteren is een geweldige manier om één van onze favoriete groenten op een simpele manier héél anders te bereiden. En de smaak die de bloemkool krijgt door het roosteren gaat heerlijk bij de nootmuskaat en tijmjus.

Zin in meer bloemkoolrecepten? Maak deze heerlijke bloemkool goreng!

geroosterde bloemkool met karbonade en nootmuskaat-tijmjus

hoofdgerecht (4 personen)

1 grote bloemkool
2-3 el olijfolie
2 tl grof zeezout
40 g boter
4 schouderkarbonades
300 ml vleesfond
6-8 takjes tijm
nootmuskaat (heel) uit nootmuskaatmolen

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in plakken. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout. Rooster de bloemkool in de voor- verwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en beetgaar.

Stap 2
Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 3-4 min. aan beide kanten bruin aan. Draai het vuur iets lager en bak de karbonades in nog 10 min. gaar en keer af en toe. Neem het vlees uit de pan en houd in aluminium- folie warm. Schenk de fond in de pan en schraap met een spatel de aanbaksels los. Voeg de tijm toe en laat de jus inkoken tot de gewenste dikte. Rasp de nootmuskaat er naar smaak over. Leg het vlees terug in de jus en houd op laag vuur warm.

Stap 3
Verdeel de schouderkarbonades met wat bloemkool over 4 borden. Schep de jus over het vlees. Geef de rest van de bloemkool er apart bij. Lekker met aardappelpuree, waardoor je wat geurige olijfolie roert.

Bereiden ± 40 min. / oven ± 15-20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

 

karbonade bloemkool - delicious