nr.1 foodmagazine

groentestamppot met biefstuk en ui

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met een Hollandse stamppot kun je eindeloos variëren en experimenteren. Tip: als je de helft van de aardappels vervangt door knolgroente als knolselderij, pastinaak of koolraap, krijgt je stamppot nóg meer smaak en krijg je nóg meer groente binnen!

Dol op stamppot? Probeer deze stamppot met bloemkool, veldsla en Leidse kaas ook eens!

groentestamppot met biefstuk en ui

hoofdgerecht (4 personen)

500 g kruimige aardappels, geschild
500 g pastinaak, geschild
500 g (paarse)* spruiten, schoongemaakt
300 g biefstuk, kamertemperatuur
2 el olijfolie
20 g boter
2 rode uien, in ringen
100 ml melk
nootmuskaat

Stap 1
Snijd de aardappels en pastinaak in stukken van gelijke grootte. Halveer de spruitjes. Kook de aardappels met de pastinaak en spruitjes in een laagje water met iets zout in ± 15 min. gaar.

Stap 2
Snijd intussen de biefstuk in plakjes van 4-5 mm. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie en boter en bak de biefstukplakjes op hoog vuur in ½-1 min. snel bruin, ze moeten vanbinnen nog rosé zijn. Keer de plakjes halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.

Stap 3
Bak de uienringen goudbruin. Blus het bakvet af met 100 ml water, roer de aanbaksels los en laat iets inkoken.

Stap 4
Giet de aardappels met de groenten af. Zet de pan terug op laag vuur. Schenk de melk langs de rand in de pan. Stamp alles tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en evt. nog wat zout. Serveer met de jus. Schep de stamppot op 4 borden en leg de biefstuk met de uienringen erbij.

* Paarse spruitjes koop je in de natuurwinkel of op de markt en soms in de supermarkt.

Bereiden ± 30 min

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Groentestamppot - delicious