nr.1 foodmagazine

Dit is het verhaal achter je muesli: maak kennis met dr. Bircher-Benner

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De eerste superfoodheld was ongetwijfeld Maximilian Bircher-Benner. De beste man was als eerste in zijn tijd – begin vorige eeuw – bezig met natuurlijke geneeskunde en een gezond dieet. 

Ook verrukkelijk: zelfgemaakte granola. Hier was dr. Benner waarschijnlijk óók heel blij van geworden.

Moeder van alle muesli’s
Maximilian Bircher-Benner was de bedenker van Bircher Muesli, de moeder van alle muesli’s. Rond 1900 begreep hij al dat granen, fruit en groente belangrijker zijn dan vlees. Al was natuurlijk niet iedereen dat met hem eens. Vandaag de dag zou Bircher Benner überhip zijn met zijn voorliefde voor gezond eten, sporten en buiten zijn. En die Bircher Muesli? Eenmaal gemaakt blijft deze in je repertoire. Wedden?

birchermuesli-delicious

Hét Bircher-recept
In Bircher Muesli gaan havervlokken geweekt in water, fruit en gecondenseerde melk en geserveerd met geraspte appel. Wij denken dat Bircher Muesli ook heel lekker is als de havervlokken worden geweekt in vers sinaasappel-, appel- of granaatappelsap. Of in een mix van kokoswater en kokosyoghurt of zelfs geweekt in pittige shakes met bijvoorbeeld sinaasappelsap, spinazie, kurkuma, cayenne en honing. Zou dr. Benner vast niet erg vinden.

PRODUCTIE EN TEKST CULINAIRE REDACTIE DELICIOUS.

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

bircher-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!