nr.1 foodmagazine

franse lamsschotel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een volledig hoofdgerecht met maar zeven of acht ingrediënten, kan dat? Het kan! Zet deze heerlijke Franse lamsschotel met aardappelschijfjes in de oven. 

Helemaal in de Franse mood? Franse appeltaart toe!

franse lamsschotel

hoofdgerecht (4 personen)

4 vastkokende aardappels, geschild
2½ el olijfolie + extra voor het bestrijken
4 lamskoteletten à 200 g
1 ui, kleingesneden
2 wortels, in stukjes
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden + extra takjes voor de garnering
125 ml kippenbouillon
375 ml tomatensaus (pot of pak)

Stap 1
Kook de aardappels 5-10 min. voor in water met zout. Giet af, laat afkoelen en snijd de aardappels in dunne schijfjes.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 190ºC.

Stap 3
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Bestrooi de koteletten met zout en peper en bak ze in 8-10 min. rondom bruin. Schep ze op een schaal en draai het vuur onder de pan halfhoog.

Stap 4
Bak de ui en wortel 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de rozemarijn toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Voeg de bouillon en pastasaus toe en schraap de aanzetsels van de bodem los met een pollepel. Breng de saus aan de kook, voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus in 3-4 min. iets inkoken.

Stap 5
Leg de lamskoteletten in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met olie. Bak de lamsschotel 1 uur in de oven of tot de aardappelschijfjes goudbruin en knapperig zijn. Laat 5 min. rusten en garneer met takjes rozemarijn.

Bereiden ± 50 min. / oven ± 1 uur

RECEPT WARREN MENDES FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL

franse lamsschotel | delicious