nr.1 foodmagazine

snel gevulde puntpaprika’s

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paprika is een populaire vruchtgroente, logisch want je kun ‘m in tal van gerechten verwerken. De puntpaprika is wat zoeter dan de gewone paprika en is goed geschikt om te vullen. Deze Midden-Oosterse variant zet je binnen een handomdraai op tafel. Je serveert hem als bijgerecht.

Oók lekker: paprikasalade!

snel gevulde puntpaprika’s

bijgerecht (6 personen) v

6 puntpaprika’s, met steeltjes
3 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
1 bos oregano, blaadjes geplukt, steeltjes
bewaard + extra blaadjes
500 g gekookte (snelkook)zilvervliesrijst
75 g ontpitte kalamata-olijven, gesneden
+ enkele olijven als garnering
rasp van 1 (bio)citroen
2 bosuitjes, fijngesneden
1 tl chilivlokken + extra om te bestrooien
125 g mascarpone
ingemaakte groene peperoncini of jalapeñopepers (pot) voor erbij

Stap 1
Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Leg de paprika’s op een bakplaat. Bestrooi ze met wat zout en peper en besprenkel ze met de olie en azijn. Verdeel de oreganosteeltjes erover en gril ze 10 min., keer ze halverwege tot ze lichte schroeiplekjes krijgen.

Stap 2
Meng in een grote kom de oreganoblaadjes, rijst, olijven, citroenrasp, bosuitjes, chilivlokken en mascarpone. Kerf de paprika’s in de lengte open en haal de zaadlijsten eruit. Vul ze met het rijstmengsel. Gril ze nog ± 5 min. tot het rijstmengsel door en door warm is.

Stap 3
Bestrooi met de rest van de oreganoblaadjes, olijven en chilivlokken en serveer met de pepers.

Bereiden ± 45 min. / oven ± 15 min.

RECEPTEN EN BEREIDING SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

gevuldepaprika-deliciousmagazine
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!