nr.1 foodmagazine

snijbiet op Marokkaanse wijze in briquedeeg

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De aardse smaak van de Hollandse snijbiet gaat goed samen met deze Marokkaanse bereiding. Wijnsuggestie: een heerlijk gekoelde Pinot Noir Serendipity. Rond en soepel met heerlijke tonen van zacht fruit en kruiden.

snijbiet op Marokkaanse wijze in briquedeeg

hoofdgerecht (10 stuks)

8-10 grote bladeren gekleurde snijbiet
5 briquedeeg bladeren naturel (of loempiavellen van de toko)
4 eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
1 eetlepel blanke rozijnen
1 lente-ui
35 g fetakaas/schapenkaas
1 theelepel limoenolie
1 teentje knoflook
1 theelepel 7 spices*
1 eetlepel pijnboompitjes of blanke amandelen
olijfolie
zout en peper
bakpapier

Verwarm de oven op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 1
Was de snijbiet zorgvuldig en verwijder de dikke stelen en de grote stugge nerven. Bewaar wat mooie gekleurde stengels en snijd die in kleine reepjes (0,5 cm). Snijd het blad van de snijbiet ook in dunne reepjes.

Stap 2
Ontdooi de briquevellen of loempiavellen onder een lichtvochtige theedoek. Verwarm een koekenpan en bak een halve minuut de snijbiet aan in 1 el olijfolie en laat even afkoelen.

Stap 3
Rooster de pijnboompitjes of blanke amandelen lichtbruin.

Stap 4
Snijd de lente-ui in ringen. Plet de knoflook en voeg samen met de lente ui toe aan de Turkse yoghurt. Voeg de rozijnen, limoenolie, pijnboompitjes en de gebakken snijbiet toe.

Stap 5
Verkruimel de fetakaas en breng het mengsel op smaak met zout en peper en eventueel extra limoenolie.

Stap 6
Snijd de briquevellen doormidden en leg in het midden het snijbietenmengsel en verdeel over de lengte. Zorg dat je aan weerszijden van het deeg nog 1-2 cm overhoudt i.v.m. het oprollen. Rol 2 keer het rolletje, sla de zijkanten naar binnen en rol verder zodat je een mooi rolletje krijgt.

Stap 7
Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze 10-12 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn en eventueel de laatste paar minuten onder de gril voor een nog mooiere goudbruine kleur. Direct serveren met een dun Libanees brood, pita of Lavash brood met wat olijfolie, zout en peper.

*7 spices is een Midden oosterse kruidenmix en te koop bij Turkse supermarkt.

RECEPT EN FOTO PRINSESHEERLIJK FOODSTYLING, HESTER OPPEDIJK VAN VEEN

snijbiet - delicious