verse worst en linzen uit de oven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Of het nou koud of warm is, dit powermaal met verse worst en linzen is altijd een goed idee. Ook fijn: je kan er meerdere dagen van smullen. Tip: lekker met rode-uiencompote.

Probeer ook eens deze chorizoworstjes met pompoen-aardappelpuree! 

verse worst en linzen uit de oven

hoofdgerecht (4 personen)

600 ml kippenbouillon (van tablet)
300 g beluga- of le puy-linzen*
4 el olijfolie
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, geperst
250 g champignons, fijngesneden
½ groene kool, in repen van 3 cm
3 beschuiten
100 g oude kaas, geraspt
2 el grove Zaanse mosterd
4-6 verse worsten

Stap 1
Breng de bouillon met de linzen aan de kook, draai het vuur laag en laat de linzen afgedekt in 30-40 min. gaar koken*.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit intussen 3 el olie in een ruime (hapjes)pan en bak de ui en knoflook zachtjes ± 3 min. Voeg de champignons en de kool toe, schep goed door elkaar en bak alles nog 5 min. tot de kool zacht wordt. Schep de linzen door de groenten en schep alles in een ingevette ovenschaal.

Stap 3
Knijp de beschuiten fijn boven een kom en meng het kruim met de kaas en de mosterd. Verdeel het mengsel over de linzen. Bestrijk de worsten met de rest van de olie, leg ze op de linzen en maak in de bovenkant een aantal ondiepe inkepingen. Zet de ovenschaal ± 25 min. in de oven tot de worsten gaar zijn en de korst goudbruin is.

* Of neem bruine linzen uit blik, die zijn al gaar.

Bereiden ± 45 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN, BEREIDING & TEKST EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE ELLEN VAN MOL M.M.V. SLAGERIJ LOUMAN (LANDSMEER), SLAGERIJ DE WIT (AMSTERDAM)

Nog veel meer lekkere gerechten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!

verse worst en linzen | delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze