pittige sojakip met maïs-zwartebonensalsa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ontdek de charme van nieuwe smaken met deze pittige sojakip met maïs-zwartebonensalsa. Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer de kip dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor. De cajunkruiden geven het gerecht een sterke, pittige en licht gerookte smaak. 

We love spicy! Probeer deze soul bowl met pittige kip ook eens. 

Pittige sojakip met maïs-zwartebonensalsa

hoofdgerecht (4 personen)

4 kippenbouten
80 ml donkere sojasaus
2 el Cajunspecerijenmengsel of de delicious. rub voor kip
1 el olijfolie
2 maïskolven, schutbladeren en draden verwijderd*
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
440 g zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
korianderblad ter garnering

Stap 1.
Leg de kippenbouten in een ondiepe schaal, sprenkel de sojasaus erover en laat ze afgedekt 1-2 uur marineren in de koelkast.

Stap 2.
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Neem de kippenbouten uit de marinade (bewaar deze) en dep ze droog. Bestrooi ze met de Cajunspecerijen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 15 min. bruin kleuren in de oven. Schakel de oventemperatuur terug tot 200 ºC en braad de kippenbouten nog 40 min., waarbij je ze tussentijds bedruipt met de jus en de bewaarde marinade, tot ze helemaal gaar en mooi geglaceerd zijn.

Stap 3.
Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Snijd de korrels van de kolven los, voeg ze samen met de paprika toe aan de pan en schep ze 2-3 min. om. Voeg de zwarte bonen toe en laat ze 2 min. doorwarmen. Voeg zout en peper toe.

Serveer de kip met de maïssalsa en garneer met korianderblad.

*Of vervang de maïs door 1 blik maïs-korrels á 300 g.

Bereiden ± 25 min./ marineren ± 2 uur / oven ± 55 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAAF MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL

Nog veel meer lekkere gerechten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!

pittige sojakip met zwartebonensalsa | delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze