3x hier kun je écht lekker vegan & glutenvrij lunchen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lastig om een fijn ontbijt- of lunchadres te vinden als je vegan of glutenvrij eet? Niet met deze tips binnen handbereik. Of je nu een specifiek dieet volgt of gewoon graag vegan of glutenvrij eet: op deze plekken schuift íedereen graag aan. 

Onderstaande adressen zijn niet 100 procent glutenvrij of vegan, maar bieden wél voldoende lekkere opties op de menukaart. 

1. Café Martinus, Haarlem
Een gloednieuw (roze!) pareltje langs het mooie Spaarne in Haarlem. Online redacteur Simone mocht al vóór de opening op 1 september komen voorproeven. En dat was een feest. Op de menukaart: van glutenvrije ‘pêche melba wafels’ tot een ‘dragon fruit smoothie bowl’ en van een ‘veggie broccoli-bonen burger’ tot een ‘hello sunshine’ smoothie: alle gerechten zijn even kleurrijk, creatief én lekker. En dat dat interieur…
Spaarne 94, Haarlem
Facebook: café Martinus

cafémartinus-delicious
cafémartinus-delicious

2. Spirit, Rotterdam
Spirit vind je in Rotterdam op de hoek van de Mariniersweg en de Goudsesingel. Tussen 08.00 en 11.00 uur staat hier een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Vanaf 11.00 uur kun je er terecht voor een uitgebreide lunch. Bij Spirit is álles vers en zelfgemaakt. En dat proef je. Aanrader!
Mariniersweg 9, Rotterdam
Website: Spiritrestaurants.nl

Spirit-Rotterdam-delicious

3. Vinnies, Amsterdam
Bij Vinnies kom je voor echt goede koffie, heerlijke verse sappen, heerlijke havermoutpap met gezouten pecannoten, kokosyoghurt met granola en fruit en heel veel heerlijke lunchgerechten. De geroosterde aubergine met vegan yoghurt-limoensaus en granaatappelpitten is beroemd. Nieuwezijdskolk 33, Haarlemmerstraat 46, Scheldestraat 45BG
Website: Vinnies

Vinnies-delicious

BEELD CAFÉ MARTINUS, SPIRIT, VINNIES

cafemartinus-haarlem-delicious