zalmforel met tahin en kruidensalade

Wát een plaatje deze zalmforel met tahin en kruidensalade… En lekker dat ‘ie is. Een handje van dit, een handje van dat en een flinke zalmforel… Dat maakt dit gerecht tot de ultieme maaltijd om je gasten te verwennen. 

zalmforel met tahin en kruidensalade

Meer inspiratie met zalm? Dit zijn onze 5 favorieten. 

hoofdgerecht (6-8 personen)

800 g zalmforelfilet, zonder vel, zonder graatjes
1 el extra vergine olijfolie
140 g Griekse yoghurt
1 el tahin*
1 el citroensap
2 tl sumac*
2 partjes ingemaakte citroen*, vruchtvlees verwijderd, schil fijngesneden
1 bosje koriander, blaadjes fijngesneden
1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
140 g pijnboompitten, geroosterd
gebakken aardappelen voor erbij

Verwarm de oven voor tot 140°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de visfilet erop, bestrijk met olie en bestrooi met zout en peper. Zet 20 min. in de oven. Neem de vis eruit, laat volledig afkoelen en schuif op een schaal.

Roer intussen in een kommetje de yoghurt, tahin, het citroensap, 1 theelepel sumac en wat zout en peper door elkaar.

Roer in een ander kommetje de ingemaakte citroen, kruiden, pijnboompitten en de resterende theelepel sumac door elkaar. Bestrijk de vis met de tahinsaus en strooi het kruidenmengsel erover. Serveer met gebakken aardappelen.

* Tahin is een pasta van gemalen sesamzaadjes en bij de mediterrane winkels en natuurwinkels te koop. Sumac is een poeder van zure bessen, verkrijgbaar bij Midden-Oosterse winkels. Het wordt gebruikt als zuur accent, dus ter vervanging kun je iets zuurs naar keuze gebruiken, bijvoorbeeld citroensap of een beetje granaatappelmelasse (Turkse of Marokkaanse winkel). Ingemaakte citroen is verkrijgbaar bij Marokkaanse en delicatessenwinkels.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING DAVID MORGAN BEWERKEN TRUDELIES SCHOUTEN

delicious. het visboekDol op vis? Bestel dan nu delicious. hét visboek hier in de webshopHet staat vol met verrukkelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren.

zalmforel-tahin-delicious