nr.1 foodmagazine

walnotenbrownies zonder bloem met ricottaglazuur

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heerlijke walnotenbrownies met een flinke lik ricottaglazuur. Kom maar door! Deze chewy brownies hebben een heerlijke specerijen-sinaasappelsmaak. Het geheim van dit recept? De keukenmachine, want die doet bijna al het werk. Minimale inspanning en groots effect dus! 

Maak ook eens deze brownies met frambozencheesecake

walnotenbrownies zonder bloem met ricottaglazuur

gebak (16 stuks)

250 g walnoten
220 g fijne kristalsuiker
150 g pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
150 g melkchocolade, gesmolten en afgekoeld
6 eieren
1 tl kaneel
¼ tl kruidnagel
rasp van 1 (bio)sinaasappel
ook nodig: bakvorm van 20×20 cm, ingevet, bekleed met bakpapier

ricottaglazuur
350 g ricotta, uitgelekt in een schone doek
200 ml mascarpone
40 g poedersuiker, gezeefd
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
100 ml slagroom, stijfgeklopt

Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de walnoten met de suiker fijn in een keukenmachine. Mix de gesmolten pure chocolade en melkchocolade met de pulseerknop erdoor. Voeg terwijl de motor draait de eieren om de beurt toe, vervolgens de specerijen, sinaasappelrasp en een snufje zout. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de brownie 35-40 min. tot deze net gaar is maar nog lekker zacht vanbinnen. Laat 20 min. afkoelen in de bakvorm, stort voorzichtig op een rooster en laat verder afkoelen.

Klop de ricotta voor het glazuur kort glad in een keukenmachine. Voeg de mascarpone, poedersuiker en het vanillemerg toe en mix glad. Schep de slagroom erdoor.

Snijd de brownie in 16 blokken en garneer met het ricottaglazuur.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 40 min. / afkoelen ± 1 uur.

RECEPTEN SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

walnotenbrownies met ricotta | delicious