nr.1 foodmagazine

Op Italiaanse koffieles: vanaf nu weet je precies hoe je je koffie moet bestellen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Na elf uur ’s ochtends cappuccino, cafè latte of latte macchiato bestellen? Daar betrap je een italiaan niet gauw op. Want koffie met melk valt te zwaar op de maag na de ochtend en zéker na het diner. We gaan weer even op Italiaanse koffieles…

Probeer ook eens de biologische delicious. koffiebonen: met een vol zoete aroma én een lager cafeïnegehalte.

Caffè – Espresso
Caffè al vetro – Espresso in een glaasje i.p.v. een kopje: caffè in tazza.
Caffè doppio – Dubbele espresso.
Caffè lungo – Minder sterke espresso.
Caffè ristretto – Extra sterke espresso.
Caffè corretto – Espresso met een scheutje sterke drank erin, grappa bijvoorbeeld.
Caffè macchiato – Espresso met een wolkje melk; macchiato betekent in het Italiaans ‘gevlekt’.
Caffè latte – Espresso met warme melk.
Latte macchiato – Warme melk met een beetje koffie. Dit krijg je vaak in een smal hoog glas; soms krijg je de koffie er los bij in een kannetje, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel koffie je in de melk doet.
Marocchino – Een mini-cappuccino, bestrooid met cacao; in sommige delen van Italië doen ze er ook een beetje chocolade in.
Caffè americano – Koffie zoals veel toeristen ‘m drinken, veel minder sterk dan Italianen gewend zijn, vaak espresso aangelengd met water.
Caffè in ghiaccio – IJskoffie: espresso met ijsklontjes.

PRODUCTIE EN TEKST ANNELIES KOOIJMAN VAN PARLIAMOITALIANO.NL

koffieles-delicious