pompoen met krokante kikkererwten en paneer

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

We nemen een duik in de Indiase keuken en gaan voor deze pompoen met krokante kikkererwten en paneer. Dit  heeft alle krachtige smaken van India in zich: mangochutney, paneer en meer. Tip: ook fijn als licht doordeweeks gerecht.

Deze Indiase somosapastei met munt-yoghurt is ook heerlijk! 

pompoen met krokante kikkererwten en paneer

bijgerecht (6 personen) v

160 g mangochutney*
1½ tl korianderzaad, grof gemalen of gevijzeld
1¼ tl biriyanispecerijenmix
sap van 2 limoenen
1,2 kg Japanse kabochapompoen** met groene schil, in parten of blokjes van 3 cm
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
4 tl kokosolie
400 g paneer, in plakken van 1 cm dik, plakken in ruitjes van 3×3 cm
125 ml Griekse yoghurt
munt- en korianderblaadjes en mangopickles*, voor erbij

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng in een kom de chutney, het korianderzaad, 1 tl biriyanispecerijen, de helft van het limoensap en wat zout en peper. Schep de pompoenblokjes en kikkererwten hierin om. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 40-50 min., verhoog de oventemperatuur naar 250°C en bak nog 7-10 min. tot de pompoen mooi kleurt en de kikkererwten knapperig worden.

Roer intussen in een kom de yoghurt los met de rest van de biriyanispecerijen, de rest van het limoensap en wat zout en peper.

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 2 tl kokosolie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de helft van de paneerruitjes in ± 3 min. per kant goudbruin. Schep op een bord en herhaal met de rest van de paneer en kokosolie.

Schep de pompoen, kikkererwten en paneer op een ondiepe schaal en verdeel de yoghurt en kruiden erover. Serveer met nog wat biriyanispecerijen en mangopickles.

* Mangochutney en mangopickles, biriyanispecerijen en paneer koop je bij winkels met Indiase ingrediënten. Ook sommige supermarkten hebben mangochutney en mangopickles.

**Kabochapompoen is een middelgrote geribbelde groene pompoen met heerlijk vruchtvlees. Deze pompoen, er zijn meerdere rassen, is minder lang houdbaar dan oranje pompoen.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 1 uur.

RECEPTEN EN TEKST VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

pompoen met krokante kikkererwten en paneer - delicious