Pompoen met krokante kikkererwten en paneer

vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht | doordeweeks, kerst | indiaas | vegetarisch
We nemen een duik in de Indiase keuken en gaan voor deze pompoen met krokante kikkererwten en paneer. Dit heeft alle krachtige smaken van India in zich: mangochutney, paneer en meer. Tip: ook fijn als licht doordeweeks gerecht.
kooktijd35 minutes
Oven1 hour
totale tijd1 hour 35 minutes

ingrediënten

  • 160 g mangochutney*
  • tl korianderzaad grof gemalen of gevijzeld
  • tl biriyanispecerijenmix
  • 2 limoenen sap
  • 1,2 kg Japanse kabochapompoen** met groene schil in parten of blokjes van 3 cm
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 tl kokosolie
  • 400 g paneer in plakken van 1 cm dik, plakken in ruitjes van 3×3 cm
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • voor erbij: munt- en korianderblaadjes en mangopickles*

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de chutney, het korianderzaad, 1 tl biriyanispecerijen, de helft van het limoensap en wat zout en peper. Schep de pompoenblokjes en kikkererwten hierin om. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 40-50 min., verhoog de oventemperatuur naar 250°C en bak nog 7-10 min. tot de pompoen mooi kleurt en de kikkererwten knapperig worden.
  • Roer intussen in een kom de yoghurt los met de rest van de biriyanispecerijen, de rest van het limoensap en wat zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 2 tl kokosolie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de helft van de paneerruitjes in ± 3 min. per kant goudbruin. Schep op een bord en herhaal met de rest van de paneer en kokosolie.
  • Schep de pompoen, kikkererwten en paneer op een ondiepe schaal en verdeel de yoghurt en kruiden erover. Serveer met nog wat biriyanispecerijen en mangopickles.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Mangochutney en mangopickles, biriyanispecerijen en paneer koop je bij winkels met Indiase ingrediënten. Ook sommige supermarkten hebben mangochutney en mangopickles.
**Kabochapompoen is een middelgrote geribbelde groene pompoen met heerlijk vruchtvlees. Deze pompoen, er zijn meerdere rassen, is minder lang houdbaar dan oranje pompoen.
Recept en tekst: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!