lamskoteletjes met granaatappel op z’n marokkaans

Gemarineerde lamskoteletjes gril je op de bbq of in de grillpan en serveer je met couscoussalade. De granaatappelmelasse geeft frisheid en het rozenwater een zoete aromatische touch. 

lamskoteletjes met granaatappel op z’n marokkaans

hoofdgerecht (4 personen)

2 el ras el hanout*
80 ml olijfolie
12 lamskoteletjes, bot schoongemaakt (vraag je slager)
200 g instant couscous
rasp en sap van ½ (bio)citroen
150 ml kippenbouillon
60 ml granaatappelmelasse**
1 el kristalsuiker
35 g gehakte pistachenoten, geroosterd
15 g gehakte muntblaadjes + extra voor garnering
pitjes van 1 granaatappel
2 tl rozenwater*

Meng 1½ el van de ras el hanout met 70 ml olie in een kom. Meng de koteletjes met de olie en zet 30 min. weg. Meng de couscous, citroenrasp, rest van de ras el hanout en 1 tl zout in een hittebestendige kom. Voeg 250 ml kokend water toe, dek af met een theedoek en zet 5 min. weg. Meng de bouillon, melasse en suiker in een pan op laag vuur, roer tot de suiker oplost. Laat 3 min. zachtjes koken tot alles iets stroperig wordt. Houd warm.

Steek de bbq aan of verhit een grillpan voor op middelhoog vuur. Gril de koteletjes 1 min., draai ze een halve slag en gril ze nog 1 min. voor een mooi grillpatroon. Keer ze en herhaal. Laat de koteletjes, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.

Roer de couscous los met een vork. Voeg de pistachenoten, munt en de helft van de granaatappelpitten toe. Tip om granaatappelpitten makkelijk los te krijgen? Kijk hier eens. Schenk het uitgelopen vocht van de koteletjes bij de saus, met het rozenwater en de laatste 1 el olijfolie. Bestrijk hiermee de koteletjes. Garneer met de muntblaadjes en de rest van de granaatappelpitten en geef de couscous erbij.

* Ras el hanout, granaatappelmelasse en rozenwater koop je bij mediterrane en natuurwinkels.
**Vervang granaatappelmelasse evt. door 50 ml balsamico-azijn.

Bereiden ± 25 min. / wachten 30 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER

proef de wereldMeer wereldse gerechten koken? Bestel dan nu het delicious. kookboek ‘proef de wereld’ hier in de webshop!

lamskoteletjes met granaatappel - delicious