9 tips voor dé perfecte lasagne volgens de Italianen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lasagne behoort toch wel tot één van onze favoriete gerechten. Het is comfort food bij uitstek, en ja: in álle seizoenen lekker! Maar hoe maak je dit gerecht nou het allerlekkerst? Wij geven je de beste tips van de Italianen zelf. 

Tip: maak, na het lezen van deze tips, deze heerlijke groentelasagne

1. Gebruik bij voorkeur verse pastabladen – of maak ze zelf – die je kort kookt in water met een scheut olijfolie. Liefst één voor één.

2. Gebruik niet te veel én niet te weinig saus: je wil een perfecte balans tussen saus en pastavellen.

3. Snijd groente in de tomatensaus in kleine en nooit te grove blokjes: de perfecte bite van lasagne is het allerbelangrijkst.

Probeer ook deze krokante lasagne met gorgonzola en walnoten

lasagne met gorgonzola - delicious

krokante lasagne met gorgonzola

We laten ons deze keer inspireren door de Noord-Italiaanse keuken en geven er een snelle, easy draai aan. In Noord-Italië kan het ‘s winters behoorlijk koud en guur zijn. Italianen maken daarom heerlijke gerechten die iedereen verwarmen.


Vega lasagne met prei, ricotta & walnoten: óók Italiaans en óók verrukkelijk!

>> naar recept

4. Neem een beboterde ovenschaal en begin met een beetje saus of bechamel.

5. Verdrink je lasagne niet in bechamel, gebruik precies genoeg voor de juiste romigheid.

6. Strooi tussen elk laagje wat fijngeraspte parmezaan.

7. Bak lasagne ongeveer ± 45 min. op 180C en dek af met aluminiumfolie.

8. Let goed op de hoekjes van lasagne: ze mogen niet droogvallen. Schep er in dat geval nog wat saus of bechamel op.

9. Laat de lasagne even rusten voor je ‘m aansnijdt! Dan is hij de volgende dag nóg lekkerder.

Als je toch in Italiaanse sferen bent, maak dan meteen deze romige pasta met garnalen. In deze video zie je hoe je zelf pasta maakt zonder machine.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 

Tekst: Merijn Tol. Fotografie: Al Richardson