zoetzure sjalotten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze zoetzure sjalotten zijn kleine verwennerijen voor je gasten. Begin 2 weken van tevoren aan dit recept. Serveer de sjalotten bij pittige, blauwe kaas, zoals blauw klaver van kaasboerderij De Houdycker in Kamerik, gorgonzola of blauwadergeitenkaas Bastiaanse blauw.

Deze rogge-lavascrackers zijn ook heerlijk! 

zoetzure sjalotten

bijgerecht (1 pot van 1½ l) | v

600 g sjalotten, gepeld
110 g fijne kristalsuiker
750 ml wittewijnazijn
25 grof zeezout
160 ml granaatappelmelasse

Doe de sjalotten in een goed schoongemaakte en gesteriliseerde* pot. Breng de rest van de ingrediënten op half hoog vuur in een pan al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Giet over de sjalotten in de pan

* Kijk hier voor meer informatie over potten steriliseren.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN EN BEREIDING CHARLOTTE BINNS-MCDONALD, SAMANTHA COUTTS, ANALIESE GREGORY, PHOEBE WOOD
FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

zoetzure sjalotten | delicious