nr.1 foodmagazine

risoni met zalm en asperges

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Risoni met zalm en asperges is lekker snel klaar. Risoni is pasta die op rijstkorrels lijkt, zeg maar risotto voor mensen zonder geduld! Wil je hem romiger, roer er dan op het laatst een gulle schep mascarpone door.

Deze zalm met gember en sobanoedels is ook héérlijk!

risoni met zalm en asperges

hoofdgerecht (4 personen)

400 g risoni of orzo*
1 bosje dunne groene asperges, in stukken van 2 cm
200 g sugarsnaps
200 g gemarineerde kruidenfeta* + 80 ml marinade-olie uit het potje
½ bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
rasp en sap van 1 (bio)citroen
300 g warmgerookte zalmfilet*, in stukjes

Kook de risoni in gezouten kokend water in 7 min. beetgaar. Voeg de asperges en sugarsnaps na 5 min. toe. Giet af, maar bewaar 125 ml van het kookwater.

Schenk dit water samen met de pasta en de groenten terug in de pan. Voeg de marinade-olie, peterselie, citroenrasp en zout en peper toe. Verkruimel de feta boven de pan en schep de zalm erdoor. Besprenkel vlak voor serveren met citroensap.

* Risoni of orzo is te koop bij mediterrane winkels. Warmgerookte zalm is te bestellen bij de vishandel of rokerij.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING BAS ROBBEN

delicious. het visboekDol op vis? Bestel dan nu delicious. hét visboek hier in de webshopHet staat vol met verrukkelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren.

risoni met zalm en asperges - delicious