nr.1 foodmagazine

Eet eens octopus: onze 3 lievelingsrecepten met pulpo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voor de beginners: als je één keer octopus hebt geproefd ben je verkocht. Voor de octopus-liefhebbers: met deze 3 gerechten haal je het allerlekkerste in dit zeedier naar boven.

Tip: Lees hier hoe je octopus schoonmaakt.

stoof van octopus - delicious

stoof van octopus

Maak deze stoof van octopus in een grote braadpan en proef het vlees regelmatig. Het moet boterzacht zijn en te lang stoven maakt octopus juist taai! Yvette van Boven maakt er polenta bij, maar de octopusstoof is ook erg lekker met gekookte of gestoomde nieuwe aardappeltjes.

>> naar recept

octopusspiesen - delicious

octopusspiesen met granaatappelglazuur en fattoush

Deze octopusspiesen zijn ideaal om je gasten te verrassen met een speciaal voorgerecht. Lekker en makkelijk als voorgerecht bij een doordeweeks vriendenetentje. Maar ze passen ook goed in een royaal weekendbuffet.

>> naar recept

 

octopus bonenschotel - delicious

octopus-bonenschotel

Deze rijkgevulde octopus-bonenschotel is het perfecte gerecht om octopus in te verwerken. Proef het vlees regelmatig; zacht als boter is ‘ie het lekkerst. Heb je geen mandoline? Neem dan blokjes pompoen.

>> naar recept

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

octopus bonenschotel - delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!