nr.1 foodmagazine

gegrilde kip met courgettesalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een hoofdgerecht binnen 15 min. op tafel? Kom maar door met deze heerlijke gegrilde kip met courgettesalade. Geen grill? Deze kip is net zo lekker op de bbq. De frisse courgettesalade is weer eens wat anders en maakt het gerecht helemaal af. 

gegrilde kip met courgettesalade

hoofdgerecht (4 personen)

2½ el olijfolie + extra voor serveren
2½ el honing, verwarmd
1 el tijm
rasp en sap van 1 (bio)citroen + extra partjes voor serveren
4 kipfilets à 125 g, in de lengte doormidden en in 2 stukken gesneden
2 courgettes, in de lengte gesneden, in lange plakjes
100 g rucola
knapperig brood, voor erbij

Verhit de grill op hoog vuur of maak de barbecue aan. Meng de olie met de honing, tijm, citroenrasp en zout en peper. Bestrijk de kip en de courgettes met het honingmengsel. Gril de kip in 2 min. per kant net gaar. Schep op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de courgetteplakken 1½ min. per kant. Doe de courgette en rucola in een schaal. Schep om met citroensap en wat olijfolie. Serveer de salade met de kip erop en veel veel knapperig brood.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING BAS ROBBEN

Nog veel meer lekkere gerechten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!

 

gegrilde kip met courgettesalade - delicious