nr.1 foodmagazine

Lekker retro: 6x gevulde eitjes voor bij de borrel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het eten van de jaren zeventig én de kleurrijke styling hebben we vertaald naar nu. Toen: gevulde eieren met mayo en kerrie. Nu: gevulde eieren nieuwe stijl. Wat denk je van eitjes met sesam en wasabi of geitenkaas en dragon?

Ook lekker: deze gevulde eieren met avocadocrème en garnalen!

gevulde eieren

buffetgerecht of hapje (12 stuks)

Kook 6 eieren 8-10 min. in ruim kokend water. Neem ze uit het water, spoel koud onder de kraan en pel ze. Laat ze helemaal afkoelen en snijd ze in de lengte doormidden. Neem de dooiers eruit, doe in een kom, prak ze fijn en meng ze met een van onderstaande vullingen.

Bereiden ± 15 min. / afkoelen ± 1 uur.

Met geitenkaas en dragon | v
Roer door 6 geprakte eierdooiers 50 g zachte geitenkaas, 30 g crème fraîche, de fijngesneden blaadjes van 3 takjes dragon en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Vul de eierhelften hiermee en garneer met blaadjes dragon.

Met sesam en wasabi | v
Roer door 6 geprakte dooiers, 2 tl sesamolie, 2 tl zwarte sesamzaadjes +, 2 el mayonaise, een mespuntje wasabi en breng op smaak met zout. Garneer met wat sushigember en zwart sesamzaad.

Zoetzure eieren met koriander | v
Roer door 6 geprakte dooiers, 1 el Thaise zoetzure saus, het sap en rasp van ½ (bio) limoen, ¼ fijngesneden rode peper en de fijngesneden blaadjes van 6 takjes koriander. Breng op smaak met zout en garneer met extra koriander en rode peper.

gevulde eieren - delicious

Met ansjovis en gerookte paprika
Roer door 6 geprakte dooiers: ¼ tl gerookt paprikapoeder +, 2 uitgelekte, fijngesneden ansjovisfilets op olie en ¼ oranje paprika in blokjes. Garneer met extra ansjovis en paprika.

Met parmezaan en olijf | v
Roer door 6 geprakte dooiers 4 el geraspte parmezaan, 1 el olijfolie en 15 fijngesneden taggiasche olijven. Breng op smaak met versgemalen peper. Garneer met een olijfplakje en extra zwarte peper. Met hüttenkäse en zalm Roer door 6 geprakte dooiers, 4 el hüttenkäse en 2 takjes fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout en roer er 25 g in blokjes gesneden gerookte zalm. Garneer met wat extra gerookte zalm en dille.

Met hüttenkäse en zalm
Roer door 6 geprakte dooiers, 4 el hüttenkäse en 2 takjes fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout en roer er 25 g in blokjes gesneden gerookte zalm. Garneer met wat extra gerookte zalm en dille.

RECEPTEN DOSIA BREWER, TRUDELIES SCHOUTEN. MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN, VICTOR DELAUNAY

gevulde eieren - delicious