nr.1 foodmagazine

Heet, heter, heetst: geef pit aan je gerechten met deze 9 hete pepers

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fruitig, aromatisch, fris of rokerig, maar vooral, heet: wat is de Mexicaanse keuken zonder pepers? Daarom: een overzicht van de lekkerste, pittigste pepertjes. Spice it up!

Lekker pittig: dit recept voor ceviche van heilbot met ananas en chilipepersaus

Chile habanero
Een van de heetste pepers, maar ook fruitig. Onmisbaar voor hete salsa. Bestaat in een rode, oranje en groene versie.

chilehabanero-delicious

Tomatillo
Verwant aan de Kaapse kruisbes en ziet eruit als een groene tomaat, ‘verpakt’ in een mooi, papierachtig blad. Friszuur, tussen groene tomaat en groene appel in!

tomatillos-delicious

Epazote
Groen kruid, al sinds de Azteken gebruikt. Epazote – of ganzevoet – smaakt naar anijs, venkel, dragon, munt, maar is ook hartig. Perfecte combi met zwarte bonen, qua smaak en omdat het bonen beter verteerbaar maakt. Epazote, vers of gedroogd, gebruik je om quesadilla’s, enchilada’s, soep, mole en eigerechten mee op smaak te brengen.

epazote-delicious

Gerookte, gedroogde chipotle-peper
Staat garant voor die kenmerkende rokerige, rijke, complexe Mexicaanse smaak.

chipotle-delicious

Chile pasilla
Een van de belangrijkste Mexicaanse pepers, vooral gedroogd. Heeft een sterk, rijk en houtachtig aroma met tonen van bittere chocolade.

chilepasilla-delicious

Jalapeño-peper
Zowel vers als ingemaakt en als salsa verde, wat doen we zonder de jalapeño! Nu ook bij de supermarkt te koop.

jalapenopeper-delicious

Ancho-peper
Een gedroogde poblanopeper, heel aromatisch.

Ancho-peper-delicious

Poblano-peper
Vers is het een milde peper, maar kijk uit: de ene poblano is de andere niet qua heetheid. Voor saus en vulling of om zelf te vullen.

poblanopeper-delicious

Serrano peper
Lijkt op de jalapeño, is alleen een stuk heter. Vast onderdeel van de pico de gallo-salsa.

serrano-peper-delicious

TEKST DELICIOUS. REDACTIE BEELD ISTOCK

jalapenopeper-delicious