nr.1 foodmagazine

Portugese kipwraps met regenboogsalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze Portugese kipwraps met regenboogsalade vallen in de categorie: looks good, tastes even better. Zachte maïstortilla’s rijkgevuld met malse kip, gegrilde maïs, wat groenten en een heerlijke saus. Ook handig: je kunt de wraps makkelijk oprollen en lekker buiten eten. De ideale afsluiting van een zomerdag. 

Deze quinoa-regenboogsushi is ook héérlijk! 

Portugese kipwraps met regenboogsalade

hoofdgerecht (4 personen)

1 hele kip van ± 1,4 kg
milde olijfolie om te besprenkelen
1 maïskolf
¼ rodekool, dun geschaafd*
4 radijsjes, in dunne plakjes
1 avocado, in plakjes
1 wortel, julienne gesneden*
sap van 1 citroen
280 ml Griekse yoghurt
4 grote, zachte maïstortilla’s*
korianderblad, voor erover
chilisaus
5-8* kleine rode chilipepers
1 teen knoflook
½-1 tl gerookt paprikapoeder*
125 ml ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 200°C.

Knip met een wildschaar of stevige keukenschaar de ruggengraat uit de kip. Druk de kip plat en leg met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout over. Braad de kip 50 min. tot hij goudbruin kleurt en er helder sap uitstroomt als je in het dikste deel van een dij prikt met een satéprikker. Keer de kip en braad hem op de velkant nog 15 min. Haal het vlees van de botten en snijd het in plakjes.

Hak intussen voor de chilisaus de pepertjes met de knoflook fijn in een kleine keukenmachine. Doe over in een steelpan met dikke bodem en voeg het paprikapoeder, de ahornsiroop en 250 ml water toe. Verwarm op matig tot laag vuur tot het kookpunt. Laat onder af en toe roeren 20-25 min. inkoken tot de helft. Laat volledig afkoelen en roer 1 tl grof zeezout erdoor.

Verwarm een grillpan goed heet voor of ontsteek de barbecue en wacht tot de kooltjes witheet zijn. Gril de maïskolf rondom 15 min. Laat afkoelen en snijd met een scherp mes de maïskorrels eraf.

Schep in een kom de kool, radijsjes, avocado en wortel om met het citroensap en wat zout en peper.

Bestrijk de tortilla’s met yoghurt en verdeel de maïs, koolsla en kip erover. Sprenkel wat chilisaus erover en garneer met koriander.

* Een mandoline is snel en eenvoudig in gebruik voor het flinterdun snijden van kool en evt. radijsjes en het julienne snijden van de wortel. Gebruik voor de radijsjes het hulpstuk als bescherming voor je vingers. Te koop bij de kookwinkel. Gerookt paprikapoeder kan net even een lekker rooksmaakje geven, maar gebruik het spaarzaam, het overheerst snel. Kleine pepers zijn over het algemeen een stuk heter dan grote, gebruik ze naar smaak. Verwijder evt. de zaadjes, die zijn vooral heel heet. Maïstortilla’s zijn niet overal te koop, maar er zijn wel vaak tortilla’s te koop van half maïsbloem, half tarwebloem.

Bereiden ± 40 min. / oven ± 65 min. / afkoelen ± 30 min. / grill ± 15 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Portugese kipwraps met regenboogsalade - delicious