pittig-zoete kipspiesen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pak de (saté)prikkers maar uit de keukenla want we gaan spiesen! Deze heerlijk pittig-zoete kipspiesen zijn een ware verwennerij voor je gasten!  Leg de kip ruim van tevoren in de marinade voor nóg meer smaak. Tip: dit recept is voor 10 personen. Wil je voor meer mensen koken, raadpleeg dan onze tips.

Een zoet hapje erbij? Probeer deze pistachemeringues eens!

pittig-zoete kipspiesen

hapje (10 personen)

1 kg kippendijfilets, ontveld en in repen marinade
500 ml yoghurt
3 el vloeibare honing
2 el grove mosterd
2 el dijonmosterd
sap van 1 citroen
½ tl cayennepeper
ook nodig: 20 houten satéstokjes, 30 min. geweekt in water of metalen spiesen van ± 18 cm lang

Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de marinade en voeg een snufje zout en peper toe. Schenk de helft van de marinade over in een kleinere kom en zet afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

Schep de stukken kip om in de grote kom met de andere helft van de marinade. Laat afgedekt minstens 1 uur, maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vouw de repen dubbel en steek ze aan de spiezen. Gooi de marinade in de grote kom weg. Leg de spiesen op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en bak ze in 10-15 min.vgaar onder de gril gaar, keer ze halverwege. Serveer met de resterende marinade in de kleine kom als dipsaus.

Bereiden ± 35 min. / marineren 1 uur tot 1 nacht.

RECEPT REDACTIE DELICIOUS. FOTOGRAFIE GARETH MORGANS STYLING OLIVIA WARDLE BEREIDING LOTTIE COVELL BEWERKING DOSIA BREWER

pittig zoete kipspiesen | delicious