nr.1 foodmagazine

zo maak je een Peruaanse pisco sour cocktail

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niets lekkerder dan een frisse cocktail in de zomer. De pisco sour cocktail komt oorspronkelijk uit Peru. Pisco is een bekende sterke drank, vermengd met citroen- of limoensap, afgemaakt met een zachte schuimlaag van eiwit.

De cocktail is zo fris en licht dat je er nóg wel een wilt en daarna nog een… De pisco kent een aantal varianten zoals de mango sour, met mangosap en sour de campo, met gember en honing.

Meer zomerse cocktails? Probeer deze grilled pineapple fizz ook eens! 

Ingrediënten
1 deel pisco*
1 deel limoensap*
1 deel suikersiroop* (minder kan ook)
eiwit (1 eiwit voor 3 cocktails)
garnering: angostura bitters + ijs
*1 deel = 35 ml

Serveer
Zorg voor ijskoude glazen. Gebruik een shaker gevuld met ijs. Begin met het eiwit scheiden. Voeg daarna het limoensap toe, de pisco en de siroop. Shake flink tot je een dikke schuimlaag van eiwit krijgt. Garneer met angostura bitters en schenk in een flûte of tumblerglas.

PRODUCTIE EN TEKST ELLEN DEKKERS BEELD ISTOCK

pisco sour | delicious