zeebaars met quinoa en olijven

Deze zeebaars is rijkgevuld met een mix van quinoa, bosui en olijven. Heerlijk fris en hét ideale hoofdgerecht voor een vriendendiner in de tuin. 

Tip: deze komkommersoep als voorgerecht! 

zeebaars met quinoa en olijven

hoofdgerecht (4 personen)

65 g quinoa, afgespoeld
2 bosuitjes, fijngesneden
3 el zwarte ontpitte olijven
rasp en sap van 1 (bio)citroen
2 rode chilipepers, zonder zaadjes, fijngesneden
1 el extra vergine olijfolie
2-3 zeebaarzen of roodbaarzen*, totaal
± 1200 g, schoongemaakt en ontschubd
1 citroen, in dunne plakjes
2 bosjes broccolini of bimi, bijgesneden
200 g sperziebonen

Kook de quinoa in 160 ml water in een steelpan met deksel op middellaag vuur gaar in ± 12 min. Schep de bosui, olijven, 1 tl van de citroenrasp en de helft van de chilipeper erdoor. Laat afkoelen.

Meng in een kom 1 el citroensap met de olie en de rest van de citroenrasp en chilipeper tot een vinaigrette.

Kerf de vissen aan beide kanten driemaal schuin in op het dikste deel. Spreid 2 of 3 vellen aluminiumfolie die ± 15 cm langer zijn dan je vissen uit op je werkvlak. Dek elk vel aluminiumfolie af met een vel bakpapier. Leg midden op elk vel bakpapier een vis.

Ontsteek een afsluitbare barbecue en wacht tot de kooltjes gloeien en witheet zijn of verwarm de ovengrill voor. Vul de vissen met de quinoamix. Bestrooi de vissen met zout en peper en leg de citroenplakjes erop. Klap de lange kanten van het bakpapier en folie over de vis. Klap de zijkanten onder de vis, zodat je 2-3 pakketjes krijgt. Gril ze op de barbecue of in de oven op 220°C afgedekt gaar in 12-18 min., afhankelijk van de grootte van de vis.

Stroom de broccolini en sperziebonen beetgaar. Leg de vis samen met de gestoomde groenten op een schaal. Sprenkel de vinaigrette erover.
* Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.

Bereiden ± 35 min. / barbecue of grill ± 15 min.

RECEPTEN CHRISSY FREER FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

delicious. het visboekDol op vis? Bestel dan nu delicious. hét visboek hier in de webshopHet staat vol met verrukkelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren.

zeebaars met quinoa en olijven | delicious