nr.1 foodmagazine

tips uit onze testkeuken: drie slimme manieren om tortilla’s te verwarmen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een tortilla met garnalen, inktvis of beef… Wij vinden het allemaal even heerlijk. Maar wat is de slimste manier om een tortilla goed warm te krijgen? Wij hebben dé tips voor het verwarmen bij haast, minder haast en wanneer je alle tijd hebt. 

Zelf tortilla’s maken is nóg lekkerder. Yvette van Boven laat zien dat jij dat ook mákkelijk doet!

Bij haast
Stapel 5 tortilla’s op elkaar, dek ze af met een vochtige doek en leg ze zo in de magnetron. Zet de magnetron steeds 30 sec. aan, tot de tortilla’s warm zijn.

Minder haast 
Maak stapels van 5 tortilla’s, verpak ze in aluminiumfolie en verwarm ze 15-20 min. in de oven (175C).

tips voor tortilla- delicious

Alle tijd
Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan of wok (daar kunnen er meerdere tegelijk in). Of verhit ze met hulp van een tang direct boven de gasvlam. Dat geeft meteen de licht rokerige smaak die échte Mexicaanse tortilla’s ook hebben.

Tips om zelf tortilla’s te maken? Wij hebben ze! 
Als het deeg te droog is, zwellen maïstortilla’s niet goed op; er komt geen lucht in. Ze worden dan massief in plaats van lekkere luchtig. Controleer daarom of de balletjes masa harinadeeg niet te droog zijn voor je ze gaat bakken (je ziet dan dat het deeg breekt). Kneed ze zo eventueel nog door met een of meer druppels water. Laat de tortilla’s even rusten in een theedoek voor je ze serveert: ze worden dan mooi soepel.

PRODUCTIE EN TEKST SUZANNE THE

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

tips voor tortilla- delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!