nr.1 foodmagazine

frulatte van fruit

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Frulatte-wat?! Frulatte van fruit maak je heel simpel van melk of yoghurt en vers fruit. Het is een soort milkshake light. Een frulatte kun je maken van alle soorten fruit en omdat het fruit bevroren is, is je frulatte lekker koud. Tip: als je een voorraadje fruit aanlegt in je diepvries, heb je een frulatte in 5 min. gemaakt.

Nog een milkshake?

frulatte van fruit

drankje (2-3 personen)

frulatte van aardbeien
200 g aardbeien, bevroren
rasp en sap van ½ (bio)limoen
100 ml (schapen)yoghurt
100 ml melk
1½ el honing

frulatte van blauwe bessen
200 g blauwe bessen, bevroren
rasp en sap van ½ (bio)limoen
100 ml (schapen)yoghurt
100 ml melk

frulatte van kersen
200 g kersen, ontpit, bevroren
200 ml karnemelk
rasp van ½ (bio)citroen

frulatte van duindoorn
2 ½ el duindoornsiroop
2 el citroensap
100 ml (schapen)yoghurt, in een plat bakje of ijsblokjesvorm bevroren
100 ml melk

Doe telkens per frulatte alles apart in de blender en mix tot een schuimig, egaal geheel. Als je vers fruit gebruikt, vries dit dan eerst in 4-6 uur in. Dat gaat makkelijk en snel als je het fruit, los van elkaar, op een dienblaadje in de diepvries legt.

Bereiding ± 5 min. per frulatte / evt. vriezen 4-6 uur

TEKST & PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS ASSISTENTEN VICTOR DE LAUNAY, ROOS VOLKERS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

frulattes van fruit | delicious