nr.1 foodmagazine

perfecte zomercocktail: grilled pineapple fizz van Tess Posthumus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een zomers, fruitig drankje: dat is de grilled pineapple fizz van Tess Posthumus. Door de ananas te grillen wordt ‘ie wat zoeter, met een licht gerookte smaak. Bijzonder lekker.

Oeh la, la, rum
Rum wordt gemaakt van suikerriet. Of preciezer; van suikerriet dat wordt bewerkt tot suikerrietsap, suikerrietmelasse of suikerrietsiroop. Dit wordt gefermenteerd en gedistilleerd tot rum. Over de hele wereld wordt rum gemaakt, zoals Don Q in Puerto Rico en Union 55 in Nederland.

Omdat het vaak daar wordt gedistilleerd waar suikerriet groeit, zie je dat Zuid-Amerika en de Caraïben de meeste rum produceren. Voor de rum die je in de Grilled Pineapple Fizz gebruikt, kies je het best een donkere of spiced rum. Deze rum combineert fantastisch met de lichte rooksmaak van gegrilde ananas waar je sap van maakt. Limoensap met sodawater maken het juist weer fris van smaak. Hét perfecte drankje als je je rond de barbecue aan het uitsloven bent!

Vers ananassap 
Grilled pineapple fizz wordt nóg veel lekkerder als je echt, vers ananassap in plaats van sap uit een pak gebruikt. Snijd de schil van een rijpe ananas en maak er sap van door het vruchtvlees door een sapcentrifuge of slowjuicer te halen. Als je dit verse ananassap shaked, krijg je een mooie schuimkraag boven op je cocktail. Voor gegrild ananassap gril je de plakken ananas eerst op de bbq voordat je ze tot sap perst.

Heb je even geen zin in alcohol maar wil je wél een verfrissend drankje? Laat dan de rum weg en geniet van een heerlijke non-alcoholische variant.

Ingrediënten 
60 ml Don Q Añejo rum of andere donkere rum die je binnen handbereik hebt
45 ml gegrild ananassap + 30 ml limoensap
15 ml suikersiroop
45 ml soda water
als garnering een schijfje (gegrilde) ananas

Serveer
Schenk alle ingrediënten behalve het sodawater in een cocktailshaker. Vul de shaker met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail uit in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes. Doe het sodawater erbij en versier met het schijfje ananas.

PRODUCTIE EN TEKST TESS POSTHUMUS BEELD ISTOCK

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

ananas-cocktail-tess-delicious