nr.1 foodmagazine

parfait van pindakaas met cranberry’s en karamelsaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mister Kitchen ging voor delicious. naar Terschelling en kwam terug met de lekkerste recepten. Voor de parfait van pindakaas gebruiken ze daar schapenmelk, maar met gewone melk kan het natuurlijk ook.

Meer parfaitrecepten?

parfait van pindakaas met cranberry’s en karamelsaus

nagerecht (6-8 personen)

150 ml melk
5 eieren, gesplitst
75 g suiker
250 ml slagroom, geklopt
150 g pindakaas
2 el gedroogde cranberry’s, grof gehakt
½ tl kaneel
ook nodig: bakvorm (bijv. brownievorm) van 20×20 cm, ingevet, met bakpapier bekleed

gezouten karamelsaus
100 g suiker
100 g boter
200 ml slagroom

Breng voor de parfait van pindakaas de melk in een steelpan tegen de kook aan en houd warm. Klop intussen in de keukenmachine of met de mixer de eidooiers (het eiwit gebruik je later) met de suiker in 5-10 min. luchtig. Giet dan al kloppend de melk er langzaam bij. Klop door tot de massa romig, dik en lichtgeel is. Laat onder af en toe roeren helemaal afkoelen.

Klop intussen de slagroom tot yoghurtdikte. Verwarm de pindakaas enkele minuten in een pan onder voortdurend roeren. Sla de eiwitten in een brandschone kom stijf. Spatel nu eerst de slagroom door het eidooiermengsel en dan in 2-3 keer de eiwitten. Spatel tot slot de pindakaas, cranberry’s en kaneel erdoor. Verdeel het parfaitmengsel over de bakvorm, zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur invriezen.

Verwarm voor de gezouten karamelsaus in een steelpan met dikke bodem de suiker met 2 el water en ½ tl zout. Breng aan de kook en laat karamelliseren zonder te roeren. Schud de pan af en toe zacht heen en weer.

Breng in een tweede steelpan de boter en slagroom tegen de kook aan. Giet voorzichtig de room bij de gekaramelliseerde suiker (pas op, spat!) en roer met een houten spatel tot een homogeen geheel. Laat afkoelen. Snijd de parfait in plakken en serveer met de karamelsaus.

Bekijk de stap-voor-stap om zelf karamel te maken

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bereiden ± 40 min. / bevriezen ± 4 uur.

RECEPT MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING  CYN FERDINANDUS ASSISTENTEN VICTOR DE LAUNAY,
ROOS VOLKERS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

parfait van pindakaas cranberry karamel | delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!