nr.1 foodmagazine

macadamiakoek ijssandwiches

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze verrukkelijke macadamiakoek ijssandwiches zijn supersimpel om te maken en hebben een groot wow-effect. De macadamiakoek maak je zelf en voor het ijs kun je kant-en-klaar ijs gebruiken, of zelf ijs maken. Bijvoorbeeld dit heerlijke frambozenroomijs!

macadamiakoek ijssandwiches

nagerecht (10 stuks)
125 g zachte boter
150 g rietsuiker
1 tl vanille-extract
1 ei
110 g bloem
½ tl bakpoeder
110 g havermout
150 g gezouten macadamianoten, grof gehakt
1 l kant-en-klaar room- of yoghurtijs naar smaak

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met de suiker met de mixer tot een dik, lichtgeel mengsel. Voeg het vanille-extract en het ei toe en klop het mengsel glad. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel samen met de havermout en noten door het boter-suikermengsel.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier, schep met behulp van 2 eetlepels
20 bergjes van het deeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat en plet ze tot koekjes van ½ cm dikte.
Bak de koekjes in ± 15 min. goudbruin en knapperig. Laat ze
5 min. iets afkoelen op de bakplaat, steek ze voorzichtig los en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
Schep bolletjes ijs tussen de koekjes, druk licht aan en serveer meteen, of bewaar de sandwiches in de diepvries.
Bereiden ± 20 min. / oven 13-15 min.

RECEPTEN, STYLING EN FOTOGRAFIE THE FOOD DEPT BEWERKING COLETTE BEYNE

macadamiakoek ijssandwich | delicious