macadamiakoek-ijssandwiches

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kleine inspanning, groots resultaat met deze macadamiakoek-ijssandwiches. Een zacht koekje, knapperige macadamianoten en room- of yoghurtijs in het midden… Het water loopt ons al in de mond. 

macadamiakoek-ijssandwiches

nagerecht (10 stuks)

125 g zachte boter
150 g rietsuiker
1 tl vanille-extract
1 ei
110 g bloem
½ tl bakpoeder
110 g havermout
150 g gezouten macadamianoten, grof gehakt
kant-en-klaar room- of yoghurtijs

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met de suiker met de mixer tot een dik, lichtgeel mengsel. Voeg het vanille-extract en
het ei toe en klop het mengsel glad. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel samen met de havermout en noten door het botersuikermengsel.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier, schep met behulp van 2 eetlepels 20 bergjes van het deeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat en plet ze tot koekjes van ½ cm dikte. Bak de koekjes in ± 15 min. goudbruin en knapperig. Laat ze 5 min. iets afkoelen op de bakplaat, steek ze voorzichtig los en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. Schep bolletjes ijs in verschillende smaken tussen de koekjes, druk licht aan en serveer meteen, of bewaar de sandwiches in de diepvries.

Bereiden ± 20 min. / oven 13-15 min.

RECEPTEN, STYLING EN FOTOGRAFIE THE FOOD DEPT BEWERKING COLETTE BEYNE

macadamiakoek ijssandwich | delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze