dit zijn dé ijstrends van dit moment (zou jij ze proberen?)

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Elk jaar zijn er weer nieuwe, bijzondere trends op ijsgebied. Dit jaar lijkt het credo: hoe gekker, hoe beter. Vier ijskoude trends van deze zomer: iemand zin in gebruinde-boterijs?

1. Gebruinde-boterijs

In Amsterdam overal gezien, bij hippe restaurants én ijsboeren: gebruine-boterijs. Klinkt misschien gek, maar wij zijn nu al fan. Bijzonder en heftig, zout en zoet, ofwel: verslavend lekker.

3. Funky ijs
Van ijs van mascarpone, lavendel en honing tot whiskey-baconijs en van kokos-matcha-ijs tot ijs met zoethout: het ijs op je hoorntje kan deze zomer niet funky genoeg zijn.

3. Zwart, zwarter, zwartst
IJs mag opvallen, we deinzen niet meer terug voor gekke smaken of bijzondere kleuren. We zien ijs dat gekleurd wordt met plantaardig koolstofpoeder: weer eens iets anders dan het witte ijs dat we gewend zijn. Deze trend past in de trend van ‘hoe gekker, hoe beter’. Ook funky!

4. Plantaardig ijs
Het eten van veganistisch ijs wordt steeds laagdrempeliger: het wordt niet alleen meer gegeten door mensen met een lactose-intolerantie. Want: als zelfs Ben & Jerry’s met een vegan variant op hun ijs komen, is het bijna mainstream te noemen. Smaken met kruiden en groenten zijn populair. Wat dacht je van vegan ijs met citroengras of gember?

Flower Ice Cream 🌸🍦 •

Een bericht gedeeld door Maya📸 (@mayanisim) op

PRODUCTIE EN TEKST CULINAIRE REDACTIE DELICIOUS. BEELD INSTAGRAM

zwartijs-delicious